Pivovary

Domů | Pivovary

PIVOVARY SMART BREWERY
 

Výhody, které vás přesvědčí:

  • Vařte si vlastní jedinečné pivo – zaujměte své hosty
  • Jednoduchá obsluha i vaření – zaškolíme, naučíme
  • Budujte svoji značku – buďte originální a odlište se od konkurence
  • Pivo světlé, tmavé, spodně i svrchně kvašené – vždy výborné
  • Modulární systém – snadné navýšení kapacity
  • Efektní a ekonomické - kapacita od 525 hl/rok, 0,5 l piva za 0,22 – 0,30 EUR!
  • Žádné stavební úpravy – kompletní minipivovar v kontejneru
  • Rychlá návratnost investice

 

 

 

 

 

 

 

Pivovar je umístěný v přepravním kontejneru o rozměrech 7,20m x 2,44m x 2,85m, váze cca 4800 kg. Obsahuje veškeré technologie pro vaření a zrání piva a jeho základní výrobní kapacita 520 hl/ročně. Díky modulárnímu systému je možné kapacitu pivovaru v budoucnu navýšit přidáním rozšiřujícího modulu.

Pro provozování pivovaru nejsou potřeba žádné stavební úpravy, stačí přibližně 20 m2 zpevněné vodorovné plochy, připojení na el. energii, vodu a odpad a pivovar je připraven vařit pivo. Dobré pivo potřebuje kvalitní pitnou vodu, kterou v případě potřeby zajišťuje úpravna vody Water Cat 500 s kapacitou až 500l/ hod.

Technologie umožňuje vaření jakéhokoli druhu piva od klasického českého spodně kvašeného ležáku po svrchně kvašená piva typu ALE, IPA tak i různé speciály.

Pivovar na místě zprovozníme a provedeme vás celým procesem od zaškolení obsluhy, vaření piva, vlastní receptury i potřebné legislativy pro provozování pivovaru.

 

 

 

 

Minipivovar - modul SB1-LT

Kompletní minipivovar obsahující vše pro vaření, kvašení a zrání piva s kapacitou cca 520 hl/ rok (dle druhu vařeného piva)


 

Složení:

Kontejner: přepravní kontejner vnitřně upravený tepelně a voděodolně odizolovaný pro potřeby potravinářské výroby.
Varna: technologické zařízení produkující mladinu výrobní cestou z koncentrované sladiny a chmele o pracovním obsahu 500 l.
Ležácký tank (3ks): ležácké tanky pro ležení, zrání a stáčení piva s pracovním obsahem 1 000 l.
Kvasná káď: nádoba pro hlavní kvašení piva s pracovním obsahu 1000 l
Myčka KEG pro sanitaci a plnění KEG sudů.
Chladicí jednotka určená ke chlazení kvasných kádí a ležáckých tanků.
Úpravna vody WATER CAT 500 s kapacitou až 500 l/hodinu (na objednávku)

 

 

 

Minipivovar - modul SB1-CK

Kompletní minipivovar obsahující vše pro vaření, kvašení a zrání piva s kapacitou cca 520 hl/ rok (dle druhu vařeného piva)


 

Složení:

Kontejner: přepravní kontejner vnitřně upravený tepelně a voděodolně odizolovaný pro potřeby potravinářské výroby.
Varna: technologické zařízení produkující mladinu výrobní cestou z koncentrované sladiny a chmele o pracovním obsahu 500 l.
CK tank (4ks) – Cylindro-kónické tanky pro hlavní kvašení, ležení, zrání a stáčení piva s pracovním obsahem 900 l.
Myčka KEG pro sanitaci a plnění KEG sudů.
Chladicí jednotka určená ke chlazení CK tanků.
Úpravna vody WATER CAT 500 s kapacitou až 500 l/hodinu (na objednávku)

 

Technické parametry:

Rozměry: š. 7,20 m, hl. 2,438 m, v. 2,85 m
Váha: 4.800 kg
Elektrická energie: do 32kW (při max. odběru), 3x 400V, 50Hz
Voda: pitná voda, kvalitu je možné řešit přidáním úpravny vody Water Cat 500
Odpad: odpadní voda obsahuje jen biologicky odbouratelné látky, které je možné vypouštět přímo do kanalizace
Izolace: kontejner je kompletně zaizolovaný pro bezproblémové použití v jakémkoli podnebí od - 40°C do + 50°C

 

 

 

Jak to funguje

 

Velmi snadná obsluha pivovaru, kterou po zaškolení naším sládkem zvládne téměř kdokoliv.

1 Vaření: Pivovarská sladina ve varně se svařuje s chmelem pro získání mladiny. Po oddělení chmele dojde ke zchlazení na zákvasnou teplotu a obsah je přečerpán do kvasné kádě.

2 Kvašení: Studená pivovarská mladina je ve kvasné kádi zakvašena kvasnicemi a pravidelně se sleduje průběh hlavního kvašení. Po ukončení jsou kvasnice uchovávány v nádobě na kvasnice pro další kvašení.

3 Ležení: Pivo se po dokvašení přečerpá do ležáckých tanků. Správnou teplotu v tancích zajistí chladící zařízení. V chladu a za mírného přetlaku zraje pivo příslušnou dobu dle druhu vařeného piva. Tato fáze je důležitá pro chuťovou harmonizaci.

4 Stáčení: Po dokončení výroby (zrání) piva v ležáckých tancích se hotové pivo stáčá do příslušných obalů – sudů, PET lahví či přímo pivním vedením rovnou do výčepu.

 

 

 

 

Česká republika je pivní velmoc a české pivo je nejlepší na světě. Na tomto trhu však mohou uspět pouze ti nejlepší a ti, kteří přijdou s originální myšlenkou a dokáží ji zrealizovat. Právě to se nám povedlo, když jsme navrhli a zkonstruovali plnohodnotný pivovar, který se vejde do kompaktního kontejneru. Na rozdíl od pevně instalovaných minipivovarů je kontejnerový pivovar SMART BREWERY plně mobilní a investice do pivovarské technologie není vázána na konkrétní místo. Díky těmto vlastnostem získává zájemce o vaření piva špičkovou technologii a odpadají náklady na stavební přípravu i nemovitost, kde by byl pevný minipivovar instalován.

Provedeme Vás celým procesem od výběru správného řešení pivovaru, zajištění financování, přes zkonstruování a instalaci pivovaru, až po získání potřebných povolení, návrh vlastní receptury piva a vaření piva.

Neváhejte nás kontaktovat, rádi Vám s čímkoli poradíme.